Emma
5 °C
10 °C

Három előállítás a Diósgyőr-Újpest után

2012.07.28. 14:13

Három ember ellen indított eljárást a rendőrség a pénteki Diósgyőr-Újpest NB I-es meccs után garázdaság, illetve pirotechnikai eszközök használata miatt - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.

Gaskó Bertalan elmondta: a csaknem tízezer ember előtt játszott mérkőzést - amelyet a házigazda DVTK 2-1-re megnyert - a rendőrség előzőleg kiemelt biztonsági kockázatúnak minősítette. A meccs alapvetően rendőri szempontból is rendben lezajlott, de a hazai csapat három szurkolóját különböző cselekmények miatt előállították.

Egy drukker erősen ittas állapotban akart belépni a stadionba, kiabálni, fenyegetőzni kezdett, amikor a rendezők nem engedték be; a rendőrök a 45 éves múcsonyi férfit szabálysértési őrizetbe vették.

Egy 19 éves miskolci férfi a mérkőzés második félidejében pirotechnikai eszközt használt, vele szemben gyorsított szabálysértési eljárás keretében - polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt - első fokon százezer forint pénzbírságot szabott ki határozatában a rendőrség.

A fiatal drukker 20 éves társát - aki nem értett egyet barátjának előállításával, ezért kívülről rángatni kezdte, majd a lakatot letörve berúgta a stadion kapuját - garázdaság miatt ugyancsak előállították, majd bűnügyi őrizetbe vették.