Piroska
-11 °C
-2 °C

Forlán: Nagy kihívás Brazíliában játszani

2012.09.18. 08:53

Diego Forlán, 89-szeres uruguayi válogatott labdarúgó nagy kihívásnak tartja, hogy tíz év európai szereplés után Brazíliában futballozhat. A 33 esztendős csatár a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) honlapján olvasható interjúban azt mondta, örül, hogy az Internacionalban szerepelhet, mely 25 forduló után a hetedik helyen áll a brazil bajnokságban.

"Szép játék, nagy klubok, látványos rangadók jellemzik a brazil focit" - mondta Forlán, aki Európában töltött időszaka alatt megfordult többek között az angol Manchester Unitedben és a spanyol Atlético Madridban. - "Nagy kihívás itt futballozni."

"Tíz évet töltöttem Európában, játszottam Angliában, Spanyolországban és Olaszországban is. Úgy éreztem, hogy megérett az idő a váltásra. Lezártam egy korszakot az életemben" - mondta az elmúlt évtizedről Forlán, aki a nyáron az olasz Internazionalétól érkezett a brazil csapathoz.

A támadó kitért a 2014-es brazíliai világbajnokságra is, melyre szeretne kijutni az uruguayi válogatottal.

"Nehéz lesz, de ki akarunk jutni. Ha kell, pótselejtezőn át, de a célunk a kvalifikáció" - mondta a 2010-es vb legjobb játékosának választott Forlán, aki a válogatottal megnyerte a tavalyi Copa Americát.