Katalin
-2 °C
3 °C

Mégis sikerülhet Messinek a csúcsdöntés

2012.12.06. 10:18 Módosítva: 2012.12.06. 10:20

Lionel Messi szerdán a Bajnokok Ligája-mérkőzésen ütközött a Benfica kapusával, majd néhány lépés után fájdalmas arccal rogyott össze. Ápolták, végül hordágyon hagyta el a pályát.

A Bajnokok Ligája utolsó csoportkörében a Barcelona biztos továbbjutóként és csoportelsőként léphetett pályára a portugál Benfica ellen (0-0). A katalánok tét nélküli játéka miatt Tito Villanova a csapat legeredményesebb játékosát nem a kezdőbe jelölte, a kispadról Messi csak a második félidőben, az 58. percben állt be a sárgalapos Rafinha helyére.

Villanova döntését, hogy becseréli Messit, a mérkőzés gólnélküliségen túl az is indokolttá tette, hogy Messi 2012-ben már 84 gólnál jár, mindössze egy gólra van Gerd Müller 1972-es, 85 gólos rekordjától. A Barcelonának az idén még három bajnokija és egy kupameccse van, így az argentinnak jó esélye van a rekorddöntésre.

Messi a 84. percben Piquétől kapott egy kiugratást, a labdát eltolta a kapus, Artur Moraes mellett, de ütköztek. A támadó kissé kisodródott, de még kapura ívelte a labdát, majd összerogyott. A kapus védett, de kirúgta az oldalvonalon túlra a labdát, hogy a barcelonait ápolni lehessen.

Mint kiderült, az argentin térde sérült, de az orvosi vizsgálat megállapította, nem súlyos a sérülés, enyhe zúzódás érte. Messi akár már vasárnap, a Betis ellen is pályára léphet.