Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Budapesten ülésezik a kézilabdaszövetség

2013.01.30. 16:59

Március 7-9-én Budapesten tartja soros ülését az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága.

"Folyamatos a kapcsolatunk az Európai Kézilabda Szövetség vezetőivel, és a 2014-es magyar-horvát közös rendezésű női Eb közeledtével szeretnénk még harmonikusabban együtt dolgozni az EHF-fel" - hangsúlyozta Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

Kiemelte: megtiszteltetés, hogy a legfelsőbb döntéshozó testület Budapestre hozza rendes ülését, és a háromnapos program az alapításának 80. évfordulóját 2013-ban ünneplő magyar szövetség jubileumi esztendejének méltó nyitánya lesz.

"Az EHF végrehajtó bizottságának budapesti ülése remek alkalom arra is, hogy beszámoljunk terveinkről a sportág hazai fejlesztését illetően" - tette hozzá.

A végrehajtó bizottság és az MKSZ elnöksége együttes ülésen is tárgyal a sportág aktuális helyzetéről, és márciusban Budapesten kerül sor a 2014-es női kontinensviadallal kapcsolatos háromoldalú szerződés aláírására az EHF, az MKSZ és a horvát szövetség között. Az európai szövetség kihelyezett vezetőségi ülésének ideje alatt Jean Brihault EHF-elnököt fogadja Simicskó István, sportért felelős államtitkár és Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Vetési Iván és Jean Brihault március 9-én közös sajtótájékoztatóval zárja a háromnapos ülést.