Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Nyilasi és Figo egy UEFA-bizottságban

2013.01.31. 19:09

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) két új magyar tagot választott be bizottságaiba: Nyilasi Tibor a futballbizottságnak, míg Hegyi Péter a játékvezetők szakmai bizottságának lett tagja.

A 70-szeres válogatott Nyilasi a testületben olyan egykori kiválóságokkal dolgozhat együtt, mint a portugál Luis Figo, a montenegrói Dejan Savicevic, az olasz Demetrio Albertini, a spanyol Fernando Hierro, vagy éppen a horvát Davor Suker.

Hegyi a magyar szövetség honlapjának adott beszámolójában azt mondta, annak a bizottságnak, amelybe bekerült, az a legfontosabb gyakorlati feladata, hogy kialakítsa Európában az egységes képzési rendszert, amely átfogja a játékvezetők oktatását az amatőröktől, az alapfokú tanfolyamot kezdőktől az elit kategóriában szereplőkig.

A 40 éves egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, egyben az Európai Hasnyálmirigy Társaság főtitkára 1991-ben tett alapfokú játékvezetői vizsgát, majd 1997 és 2009 között asszisztensként működött közre a magyar élvonalban, 120 találkozón szerepelt az NB I-ben. Négy éve orvosi munkája elszakította az aktív játékvezetéstől, de azóta ismét segíti a magyar bírók munkáját - például a képzésben.