Előd
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Először jön ausztrál futballcsapat a Puskás Suzuki Kupára

2013.02.04. 10:34

Először lesz ausztrál résztvevője a húsvétkor hatodik alkalommal sorra kerülő Puskás Suzuki Kupa utánpótlás labdarúgótornának. A szervező Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia honlapján olvasható közlemény szerint az U17-es csapatok viadalán az eddigiekhez hasonlóan ismét részt vesz a spanyol Real Madrid, a görög Panathinaikosz, a román Hagi Akadémia, valamint a Budapest Honvéd és a házigazda Puskás Akadémia, s hozzájuk csatlakozik a Melbourne Football Institute korosztályos együttese, amely több melbourne-i klubra épül.

A szervezők azért hívták meg az ausztrál klubot, mert a Puskás Suzuki Kupa állandó résztvevői a Puskás Ferenc pályafutásához kötődő egyesületek, s a legendás Aranycsapat kapitánya edzőként nemzeti bajnokságot és kupát nyert a South Melbourne csapatával.

A torna sorsolását március 21-én rendezik a Puskás Pancho Sport Pubban. A hat együttest két hármas csoportba sorsolják, a csoportmérkőzéseket nagypénteken, nagyszombaton és húsvétvasárnap rendezik. A döntőre és a helyosztókra a székesfehérvári Sóstói Stadionban kerül sor húsvéthétfőn, a finálét a Sport TV élőben közvetíti majd.