Orsolya
5 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Pátkai elhagyta a válogatottat

2013.02.05. 16:35

Pátkai Máté kikerült a magyar labdarúgó-válogatott keretéből, mert bár felépült betegségéből, nincs olyan állapotban, hogy szerdán segítségére legyen a fehéroroszok elleni barátságos mérkőzésen a nemzeti együttesnek. A magyar szövetség keddi beszámolója szerint a középpályás ezért visszatért klubcsapatához, a szintén a törökországi Belekben edzőtáborozó Győri ETO-hoz.

A magyar idő szerint 17 órakor kezdődő találkozót várhatóan kevés néző előtt rendezik meg, a magyar játékosok így megtapasztalhatják, milyen szurkolók nélküli atmoszférában játszani. Ennek azért van jelentősége, mert a jelenlegi állás szerint március 22-én, a Románia elleni vb-selejtezőt zárt kapuk mögött játssza a magyar válogatott a Puskás Ferenc Stadionban.

"Nagy érvágás lenne, ha a románok ellen valóban nézők nélkül kellene játszanunk, de fel kell készülnünk erre az eshetőségre is, mert egyelőre úgy tűnik, hogy érvényben marad a nemzetközi szövetség büntetése" - mondta Dzsudzsák Balázs az MLSZ honlapján. A balszélső ebből a szempontból jó lehetőségnek nevezte a szerdai mérkőzést, melyen szerinte éppen a körülmények miatt nem lesz könnyű jól teljesíteni, viszont márciusban hasznát vehetik majd a játékosok az itt szerzett tapasztalatoknak.

A FIFA fellebbviteli testülete hétfőn minden pontján helyben hagyta korábbi fegyelmi döntését, azaz zártkapus maradt a március 22-i, budapesti Magyarország-Románia világbajnoki selejtező. Az MLSZ a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul. A magyar válogatott története során másodszor találkozik Fehéroroszországgal, a két csapat eddigi egyetlen, debreceni barátságos meccsét a vendégek nyerték 5-2-re 2002. április 17-én.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Gulácsi Péter (FC Liverpool), Megyeri Balázs (Olimpiakosz)

Védők: Guzmics Richárd (Szombathelyi Haladás), Kádár Tamás (Diósgyőri VTK), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Mészáros Norbert (DVSC-TEVA), Szolnoki Roland (Videoton FC), Vanczák Vilmos (Sion)

Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (Diósgyőri VTK), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Koltai Tamás (Győri ETO FC), Koman Vladimir (FK Krasznodar), Pintér Ádám (Real Zaragoza)

Csatárok: Böde Dániel (Ferencváros), Rudolf Gergely (Diósgyőri VTK), Szabics Imre (Sturm Graz), Szalai Ádám (FSV Mainz)

15%
3499 Ft
2975 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft