Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Félmillió dolláros büntetés a futball-vb helyszínén

2013.02.06. 11:41

Félmillió dollárra büntettek Brazíliában egy létesítményműködtetésért felelős társaságot, miután a 2014-es futball-világbajnokság több mérkőzésének színhelyéül is szolgáló Belo Horizonte-i Mineirao Stadionnak több hiányosságára derült fény.

A frissiben átadott, 62 ezres aréna, amelynek rendbehozatala az elmúlt két és fél évben 328 millió amerikai dollárnyi (69 milliárd forint) pénzt emésztett fel, az elmúlt szombaton a helyi rivális Cruzeiro és Atletico meccsel vizsgázott az államvezetés több tagja, így az elnök és a sportminiszter jelenlétében, s módfelett rossz érdemjegyet kapott.

A működési zavarokat ecsetelő beszámoló szerint főleg az alapszolgáltatásokkal támadtak bajok: tumultuózus jelenetek adódtak a jegypénztáraknál, ahol hosszú sorok kígyóztak, komoly dugók alakultak ki a parkolási rend megoldatlansága miatt, belül pedig az illemhelyek hiánya mellett az idézett elő kellemetlenségeket, hogy zárva voltak az ételt-italt árusító vendéglátóipari egységek.

A stadion a júniusi Konföderációs Kupán - amely a vb főpróbájának számít - három, a 2014-es világbajnokságon hat mérkőzésnek ad majd otthont.