Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Mutu nem jön Budapestre

2013.02.14. 14:26

Valószínűleg Adrian Mutu nélkül érkezik Budapestre a magyarok elleni világbajnoki selejtezőre a román labdarúgó-válogatott. A magyar szövetség (MLSZ) honlapja arról számolt be csütörtökön, hogy a csatár ezen a héten már nem tudott edzeni vádlisérülése miatt, s az első diagnózis szerint izomszakadása van, így legalább négyhetes pihenő vár rá.

A francia Ajaccio 33 éves támadója legkorábban március közepén kezdheti el az edzéseket, ezért nagyon kicsi az esélye annak, hogy március 22-én pályára lép a Puskás Ferenc Stadion sorra kerülő vb-selejtezőn, illetve négy nappal később a hollandok elleni amszterdami összecsapáson.

A budapesti találkozót - jelen állás szerint - a nemzetközi szövetség fegyelmi határozata alapján zárt kapuk mögött rendezik, mert az augusztusi Magyarország-Izrael barátságos találkozón a hazai szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel. Az MLSZ azt tervezi, hogy a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordul.

A magyarok négy mérkőzésen kilenc pontot szereztek a világbajnoki selejtezőcsoportjukban, s ezzel a vb-ezüstérmes hollandok mögött második helyen várják a tavaszi folytatást. A románokat jobb gólkülönbségével előzi meg Egervári Sándor szövetségi kapitány csapata.