Virág
0 °C
2 °C

33 milliárdot kapott a TAO-ból a labdarúgás

2013.02.21. 22:26

Az MLSZ elnöksége a csütörtöki ülésén áttekintette a társasági adótámogatási program helyzetét. Ez alapján a sportszervezetek eddig 32,9 milliárd forint támogatást tudtak lehívni, ennek döntő részét utánpótlás-nevelésre (17,1 milliárd) és infrastruktúrafejlesztésre (13,7 milliárd). A testület megállapította, a számok azt mutatják, hogy a stratégiai célnak megfelelően a pénzt a labdarúgásban jellemzően az utánpótlásra és az amatőr futballra használják fel.
Az MLSZ a 2011/12-es időszakban 5,2 milliárdot hívott le, a 2012/13-asban pedig - a tervek szerint 15,9 milliárdot fog. Ebből a Bozsik Programra 2 milliárd (az előző ciklusban 1,3 milliárd), a pályaépítésre 8,8 milliárd (1,3), a díjcsökkentésre 2,7 milliárd (2), személyi és egyéb költségekre 1,3 milliárd (0,6) és új elemként a telki edzőközpontra 1,1 milliárd jutna.
A jövőben szigorodik és megváltozik a támogatási eljárás. Ennek részeként újabb programokkal bővül az MLSZ által működtetett fejlesztések köre, így elindult a sporttelep-felújítási pályázat. Másrészt - olvasható az MLSZ honlapján - az eddigi tapasztalatok és az első két évben végrehajtott TAO-programok eredményei alapján fejlődik a kérelmek elbírálásának módszere, például meghatározza a szövetség a bérjellegű juttatások maximális mértékét, változik az utánpótláskorú játékosok után az egyesületek számára járó fejkvóta mértéke, összességében pedig cél, hogy minden területen erősödjön a pénz odaítélésének és felhasználásának hatékonysága.
Az elnökség döntött arról is, hogy az idei rendes küldöttközgyűlést május 8-án tartják meg, melynek napirendi pontjait a következő elnökségi ülésen határozzák meg.