Huba
17 °C
33 °C
Index - In English In English Eng

München az első jelentkező a 2020-as Eb-re

2013.02.21. 18:34

München elsőként jelentkezett a német szövetségnél, hogy otthont adna a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság egyes mérkőzéseinek.

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München ügyvezető igazgatója csütörtökön arról számolt be, hogy a bajor város a két elődöntő és a finálé megrendezésére, illetve három csoporttalálkozó és egy egyenes kieséses meccs lebonyolítására pályázik.
"A bajor emberek számtalanszor bizonyították, hogy rendkívül toleráns vendéglátók" - hangoztatta Horst Seehofer bajor miniszterelnök és Christian Ude, München polgármestere.
Az európai szövetség (UEFA) januárban jelentette be, hogy 13 ország egy-egy városában lesznek meccsek a 2020-as Eb-n. A nemzeti szövetségeknek szeptemberig kell eldönteniük, hogy az adott országból, mely város jelentkezését támogatják. Ezek közül az UEFA 2014 szeptemberében választja ki a rendezőket.
Korábbi hírek szerint Isztambul, Berlin, London, Madrid, Lisszabon, Párizs, Amszterdam, Brüsszel, Bázel, Athén, Róma, Moszkva és Zágráb is örömmel rendezne mérkőzéseket, továbbá a szerb, a bolgár és a román szövetség jelezte, hogy fővárosi helyszínnel szívesen lenne részese a hét év múlva esedékes kontinensviadalnak.