Konrád
8 °C
26 °C

A fegyelmi bizottság tárgyalja a Vác ügyét

2013.02.27. 13:06

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottsága a fegyelmi bizottság hatáskörébe rendelte a Dunakanyar-Vác ügyét; a csapat nem állt ki múlt szombaton a Videoton elleni Magyar Kupa-mérkőzésre.

Az MLSZ szerdán honlapján jelezte, hogy a másodosztályú váciak a Magyar Kupa szellemiségével össze nem egyeztethető módon nem álltak ki az összecsapásra. Tekintettel a fegyelmi bizottságnak a fegyelmi szabályzatban foglalt ügymenetére, és arra, hogy az első mérkőzésen meg nem jelent Dunakanyar-Vác csapatának fellebbezésre is lehetősége lesz a döntést követően, az idő rövidsége miatt a szerdai (mai) visszavágó előtt jogerős fegyelmi döntés nem születhetett. Az MLSZ, a fegyelmi bizottság későbbi döntésétől függetlenül, az eredeti időpontra (18.00 óra) tűzte ki a mérkőzést. Ezen kívül a szövetség illetékes bizottsága rendkívüli licencvizsgálatot tart a másodosztályú klubnál.

A Vác saját honlapján kedden tette közzé: levélben tájékoztatták a labdarúgókat arról, hogy fegyelmi következményei lesznek rájuk, illetve a klubra nézve is annak, ha ismételten nem lépnek pályára. Sajtóinformációk szerint a váci futballisták azért nem vállalták a szombati találkozót, mert a klub tartozik nekik, emellett pedig még a papírjaik sincsenek rendben. Az 1994-ben bajnokságot nyert csapat várhatóan a tavaszi szezonban sem lép pályára. Az ügy hátterében tulajdonosi vita áll Héger József és az új befektető, az angol John Marshall között.

A Videoton szintén kedden jelentette be: mindenképpen lesz meccs a Sóstói Stadionban. Ha a Vác ellen, akkor az 18.00 órakor kezdődik. Amennyiben a rivális nem áll ki, akkor az NB II Nyugati-csoportjának listavezetőjével, a Puskás Akadémiával vív barátságos összecsapást várhatóan 18.45-ös kezdettel a fehérvári csapat.