16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Nem szakad majd fel a gyep az új Albert Stadionban

2013.04.02. 16:57

Scheer Sándor, az FTC  új futballstadionját Market Építő Zrt. vezérigazgatója szerint gazdaságos és racionális lesz az új létesítmény.

A cégvezető kedden, a Sport Tv Mai helyzet című műsorában úgy fogalmazott: Fradi-szurkolóként azt érzi, egy álom válik valóra az új létesítménnyel, amely az állam segítségével 18 hónap alatt készül el.

"A profi labdarúgásban ma már elengedhetetlen feltétel, hogy egy csapatnak rendelkezésére álljon egy ilyen stadion" - mondta Scheer Sándor, hozzátéve, hogy a tervezésnél két fő szempontot vettek figyelembe: a szurkolók minél jobb kiszolgálását, valamint a létesítmény fenntarthatóságát.

A vezérigazgató elárulta, a gyepszőnyeg a legújabb technikával készül, a fűmagot a magyarországi klíma sajátosságainak megfelelően fejlesztik ki, és mivel a pályát vetett fű borítja majd, játék közben nem szakadnak fel a gyeptégla-darabok, így a játéktér nem sérül.

"Ez egy racionális stadion lesz, a gazdaságosság érdekében pedig sok korszerű elem kerül beépítésre, például napkollektor vagy az esővíz-felhasználó rendszer" - fogalmazott Scheer Sándor.

A vezérigazgató azt mondta, azért írták alá a szerződést az abban foglalt 65 millió forintos kötbérrel, mert az elmúlt 17 évben egyetlen beruházás esetében sem lépték túl a határidőt, az új Albert Stadion megépítése pedig számukra is kiemelt projekt, így biztosak abban, hogy a létesítmény időre elkészül.

"Számunkra összetettebb ez a munka, mint az eddigi feladataink, de piacvezető magasépítési cégként úgy gondoljuk, megvan minden képességünk ahhoz, hogy megfelelően megépítsük ezt az arénát" - tette hozzá Scheer.

A Ferencváros új stadionjának alapkövét múlt csütörtökön tették le, majd közvetlenül ezután megkezdték a régi Albert Stadion bontási munkálatait.

Magyarország legnépszerűbb klubjának a tervek szerint 2014 őszére készül el az új stadionja, a csapat addig a Puskás Ferenc Stadionban játssza hazai mérkőzéseit.  • Tippek
  • Hírek