Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

388 millió euró a Serie A-klubok vesztesége

2013.04.04. 16:16

Az előző, 2011/12-es szezonban összesen 388 millió eurós veszteséget termeltek az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalának klubjai, ez derül ki a PricewaterhouseCoopers (PwC) nemzetközi tanácsadó cég jelentéséből. Összehasonlításképpen: egy évvel korábban, a 2010/11-es idényben ez az összeg 430 millió euró volt.

A Serie A-s egyesületek az elmúlt szezonban összesen 2,7 milliárdos forgalmat bonyolítottak, amely hétszázalékos emelkedést jelent.

A PwC elemzése szerint a veszteségek elsősorban annak tudhatók be, hogy nem megfelelően értékesítik a televíziós közvetítési jogokat, továbbá viszonylag alacsony a nézőszám. A cég kimutatása alapján a Serie A meccseit átlagosan csak 22 ezer néző látja a helyszínen, míg például a német Bundesligában 44 ezer fő az átlagos nézőszám.