Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eltörölték a Fradi zárt kapus büntetését

2013.04.04. 13:09

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli bizottsága úgy döntött, hogy mellőzi a Ferencvárossal szembeni június 30-ig felfüggesztett zártkapus büntetést, amelyet az Újpest elleni derbin történt kihágások miatt szabott ki a zöld-fehér klubra.

Az MLSZ csütörtöki tájékoztatása szerint ugyanakkor a kétmillió forintos pénzbírságot három és fél millióra emelte, ugyanis a súlyos rendezői hiányosságok, helyenként szándékos szabályszegések, valamint a hazai szurkolók által bevitt pirotechnikai eszközök használata és bedobálása veszélyeztette a drukkerek, illetve a játékosok testi épségét is. Az MLSZ a mostani döntés kapcsán hangsúlyozta, nem szeretné a sportszerű szurkolókat egy lehetséges zárt kapus mérkőzéssel büntetni, azt csupán legvégső eszköznek tekinti, mivel ez az egyik legsúlyosabb szankció, ami nem szolgálja a labdarúgás érdekeit.

A büntetésekből befolyt összeget az MLSZ az egészségügyileg vagy szociálisan rászoruló volt labdarúgókat támogató Focisegély Alapítvány számlájára utalja.

A március 10-i fővárosi rangadót - amelyet a hazaiak egy utolsó pillanatban szerzett góllal 2-1-re nyertek meg - kölcsönös üzengetés, sértegetés és petárdadobálás előzte meg. A második játékrész megkezdése csúszott a szurkolók pályát körülölelő görögtüzes koreográfiája miatt, az újpesti fanatikusok pedig szektorukban egy nagyobb tüzet gyújtottak.

A hazaiaktól Julian Jennert, a vendégektől pedig Kabát Pétert dobálták meg szögletrúgás közben. Solymosi Péter játékvezető először az utóbbi esetet követően, a 81. percben mondatta be, hogy ha folytatódik a rendbontás, lefújja az összecsapást. A rendbontás miatt az MLSZ fegyelmi bizottsága korábban egymillió forintra büntette az Újpestet.