Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Eltörölték a Fradi zárt kapus büntetését

2013.04.04. 13:09

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli bizottsága úgy döntött, hogy mellőzi a Ferencvárossal szembeni június 30-ig felfüggesztett zártkapus büntetést, amelyet az Újpest elleni derbin történt kihágások miatt szabott ki a zöld-fehér klubra.

Az MLSZ csütörtöki tájékoztatása szerint ugyanakkor a kétmillió forintos pénzbírságot három és fél millióra emelte, ugyanis a súlyos rendezői hiányosságok, helyenként szándékos szabályszegések, valamint a hazai szurkolók által bevitt pirotechnikai eszközök használata és bedobálása veszélyeztette a drukkerek, illetve a játékosok testi épségét is. Az MLSZ a mostani döntés kapcsán hangsúlyozta, nem szeretné a sportszerű szurkolókat egy lehetséges zárt kapus mérkőzéssel büntetni, azt csupán legvégső eszköznek tekinti, mivel ez az egyik legsúlyosabb szankció, ami nem szolgálja a labdarúgás érdekeit.

A büntetésekből befolyt összeget az MLSZ az egészségügyileg vagy szociálisan rászoruló volt labdarúgókat támogató Focisegély Alapítvány számlájára utalja.

A március 10-i fővárosi rangadót - amelyet a hazaiak egy utolsó pillanatban szerzett góllal 2-1-re nyertek meg - kölcsönös üzengetés, sértegetés és petárdadobálás előzte meg. A második játékrész megkezdése csúszott a szurkolók pályát körülölelő görögtüzes koreográfiája miatt, az újpesti fanatikusok pedig szektorukban egy nagyobb tüzet gyújtottak.

A hazaiaktól Julian Jennert, a vendégektől pedig Kabát Pétert dobálták meg szögletrúgás közben. Solymosi Péter játékvezető először az utóbbi esetet követően, a 81. percben mondatta be, hogy ha folytatódik a rendbontás, lefújja az összecsapást. A rendbontás miatt az MLSZ fegyelmi bizottsága korábban egymillió forintra büntette az Újpestet.