Ödön
2 °C
11 °C

Menekül a Deportivo

2013.04.06. 22:05

A Deportivo legyőzte a Pintér Ádámot most nélkülöző Zaragozát a spanyol futballbajnokság 30. fordulójában, ezzel újabb nagy lépést tett a bennmaradás felé. A Deportivo sorozatban a harmadik meccsét nyerte meg, a Ceta Vigo és a Mallorca legyőzése után és már 26. pontja van. Hosszú idő után elmozdult az utolsó helyről és a tizennyolcadikra jött fel, egy pont a hátránya az épp most legyőzött Zaragoza mögött.

A hazaiak Bruno Gama révén szereztek vezetést, de a 35. percben – Hélder Postiga 11-esével és Paco Montanés találatával – már a Zaragoza vezetett, amelyben Pintér Ádám a kispadon kezdett és végig ott is maradt. Marchena még a félidő előtt egyenlített, a győztes hazai gól pedig Abraham öngóljából esett. A Depor a 81. perctől, Abraham kiállítása miatt emberelőnyben futballozott.

A Deportivo jó eséllyel megőrizheti 18. helyét, mivel a most leelőzött Mallorca a Barcelona otthonában játszik szombat, késő este, a Celta Vigo pedig a középmezőnyhöz tartozó Rayo Vallecanót fogadja vasárnap délben. A 2004-ben a BL-ben elődöntőt játszó galíciai klub a jövő héten a Levante otthonában gyarapíthatja pontjait.

Primera División, 30. forduló: Deportivo-Zaragoza 3-2 (2-2)