Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

A Napoli futballelnöke változásokat sürget

2013.04.12. 09:49

Aurelio De Laurentiis, a bajnokságban második Napoli elnöke szerint is komoly változásokra van szükség az olasz labdarúgásban ahhoz, hogy az élcsapatok a külföldi sztáregyüttesek szintjére kerülhessenek. A dél-olasz klub vezetője tulajdonképpen csatlakozott Antonio Contéhoz, a listavezető Juventus vezetőedzőjéhez, aki a Bayern München elleni vesztes Bajnokok Ligája-negyeddöntő után osztotta meg véleményét az újságírókkal az olasz futball komoly problémáiról.

A BL-ből 0-4-es összesítéssel búcsúzott torinói csapat trénere azt hangsúlyozta, hogy az ország klubjait nem lehet egy lapon említeni az európai topcsapatokkal, például a Bayernnel, a Real Madriddal vagy az FC Barcelonával. Ennek legfőbb okait az anyagi lehetőségek közötti óriási különbségekben látja, mivel az olasz csapatok nagyon nehéz pénzügyi helyzetben vannak. Mindehhez ugyanakkor hozzátette, hogy nem csupán a pénzről van szó, hanem például arról is, hogy Olaszországban még mindig nem az igazi problémákat próbálják megoldani az illetékesek, hanem állandóan mondvacsinált, jelentéktelen dolgokról vitáznak.

"Forradalomra van szükségünk, változtatnunk kell, s olyan szabályok szerint dolgoznunk, melyek 2013-ban és nem 1900-ban érvényesek" - írta Twitter-oldalán Laurentiis.

Általános vélemény szerint az olasz csapatokat azért is érintette sokkal komolyabban a gazdasági válság, mint más európai országok együtteseit, mert a Juventust kivéve még saját stadionjaik sincsenek a kluboknak, melyekből növelhetnék bevételeiket.