Árpád
-2 °C
3 °C

Az AEK-drukkerek az öltözőbe kergették csapatukat

2013.04.15. 11:44

Félbeszakadt az AEK Athén–Pantrakikosz kiesési rangadó a görög labdarúgó-bajnokságban, vasárnap, miután a fővárosi szurkolók a 87. percben esett öngól után a pályára özönlöttek, és a játékosokat bekergették az öltözőbe.

A két együttes két fordulóval a zárás előtt egyaránt 30 ponttal állt az utolsó előtti 15., illetve a 14. helyen. A 87. percben egy ártatlannak tűnő beadásba az egyik hazai védő beletette a lábát, a labda pedig a kapuban kötött ki. Másodpercekkel később a feldühödött hazai drukkerek betódultak a pályára, az AEK-játékosokat üldözni kezdték, akik az ellenféllel együtt futottak az öltözőbe.

A bíró előbb félbeszakította, majd másfél órával később lefújta a meccset. A rendőrök könnygázt vetettek be, és kiürítették a stadiont.

A szabályok szerint az AEK nemcsak a találkozót veszíti el 3-0-val, hanem pontlevonásra és egyéb szankciókra is számíthat, így szinte biztos, hogy – 54 év után először – kiesik az élvonalból.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?