Jolán
2 °C
4 °C

Maldini: Több pénz kell az olasz futballba

2013.04.17. 16:33

Radikális változtatásokat és jelentős tőkeinjekciót tart szükségesnek az olasz futballban Paolo Maldini, az AC Milan korábbi legendás játékosa, hogy a klubok ismét versenyképesek legyenek az európai kupákban. "Ahhoz, hogy versenyezzünk Európa élcsapataival, pénzt kell befektetni, nincs más út annak a szintnek az eléréséhez" - mondta a 126-szoros válogatott.

A Serie A-ban címvédő és listavezető Juventus kiváló, de csak Olaszországban, mert amikor a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében találkozott a Bayern Münchennel, látható volt a különbség, ez a 4-0-s összesítésben is megnyilvánult.

Olasz csapat az Internazionale 2010-es végső sikere óta nem jutott a legjobb négy közé a BL-ben, ráadásul ebben az időszakban az Európa Ligában sem volt elődöntős egyetlen olasz sem.

Az egyik legnagyobb gond, hogy Olaszországban öregek és ezáltal elavultak a stadionok. Minden klub veszteséges, ami tarthatatlan. Szerinte példát kellene venni olyan ligáktól, amelyek nyereségesek. Azt viszont pozitívnak értékelte, hogy a Serie A-s csapatok mostanság a fiatalok felé fordultak.

A napokban többen - így Aurelio De Laurentiis, a bajnokságban második Napoli elnöke, továbbá Antonio Conte, a Juventus vezetőedzője is - hasonló véleményt fogalmaztak meg.

Általános vélekedés szerint az olasz csapatokat azért is érintette sokkal komolyabban a gazdasági válság, mint más európai országok csapatait, mert a Juventust kivéve még saját stadionjaik sincsenek, melyekből növelhetnék bevételeiket.