Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Júniusban Kuvaittal játszik a magyar futballválogatott

2013.04.23. 10:59

Június 6-án a kuvaiti csapattal játszik itthon felkészülési mérkőzést a magyar labdarúgó-válogatott. A hazai szövetség (MLSZ) honlapjának keddi beszámolója szerint a megállapodás értelmében a meccsnek a közeljövőben Kuvaitban visszavágója is lesz.

A magyar válogatott még sosem találkozott a világranglistán jelenleg 113. Kuvaittal, így az 1902 óta íródó történetében az ázsiai ország lesz a 84. ellenfél, amelyikkel összeméri erejét hivatalos mérkőzésen.

"A hazai bajnokság elhúzódása miatt az Izland ellen június 3-ra tervezett mérkőzésünket már korábban le kellett mondani, de örömteli, hogy vezetőinknek ilyen gyorsan sikerült nyélbe ütniük a Kuvait elleni mérkőzést" - mondta Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az MLSZ honlapjának. Hozzátette: "A találkozó plusz hozadéka, hogy a két szövetség megállapodása szerint később, egy kora tavaszi időpontban, az ázsiai országban is megmérkőzik a két együttes, amikor itthon még nem lenne garantált, hogy tökéletes időjárási körülmények között, megfelelő pályán játsszon a válogatott".

A korábban három évig Kuvaitban dolgozó szakvezető az ellenfélről úgy vélekedett, hogy bár az utóbbi években némi visszaesés tapasztalható eredményeiben, de azt tudja, hogy gyors, technikailag képzett játékosok alkotják a keretét. A magyar válogatott legközelebb szeptemberben, a románok elleni idegenbeli világbajnoki selejtezőn játszik tétmérkőzést.