Olivér
4 °C
8 °C

A Haladás-szurkolók szerint brutális volt a rendőri fellépés

2013.04.28. 20:27

A kaposvári Rákóczi Stadionban szombat délután megrendezett futballmérkőzésen a szurkolók közül egy, majd a mérkőzést követően további öt embert állítottak elő a rendőrök rendzavarás miatt. Az intézkedésen felháborodott Haladás-szurkolók vasárnap közleményt adtak ki, amelynek tartalmát a rendőrség cáfolta.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a szabálysértők ellen a Kaposvári Rendőrkapitányság indított eljárást.

A Haladás-szurkolók a mérkőzés alatti és utáni rendőri intézkedések mértéke miatt tiltakozva vasárnap közleményt adtak ki. Egyebek közt azt írták, hogy szurkolótársuk nem követett el olyan cselekményt, "melynek következtében 5-6 rendőrnek kellett a betonra leteperni és ott brutálisan ütlegelni". A drukkerek szerint a rendőrök indokolatlan fellépést tanúsítottak a Haladás szurkolóival szemben. Közölték azt is, hogy "több rendőrön nem volt azonosító szám, melyről fénykép is készült." Szerintük a készenléti rendőrség az elmúlt hónapokban hasonló módon lépett fel más táborokkal szemben is, amit szintén elfogadhatatlannak tartanak.

A szurkolók által leírtakat az ORFK Kommunikációs Szolgálata az MTI-hez eljuttatott közleményében visszautasította azzal, hogy az abban szereplő állítások minden alapot nélkülöznek. A mérkőzés biztosításában résztvevő rendőrök a velük szemben agresszívan fellépő rendbontókkal szemben törvényesen, és az arányosság követelményeire figyelemmel jártak el - szögezte le a rendőri közlemény.