Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Kizárták a kispesti huhogókat

2013.04.29. 13:48

A Honvéd vezetősége úgy döntött, hogy a Pápa elleni NB I.-es mérkőzésre bezárja a Bozsik stadion Kispest-szektorát, mert a klubot rasszista szurkolói megnyilvánulás miatt ismét megbüntette az MLSZ, csakúgy mint a Kecskemét ellen.

„2013. április 18-án kiadott közleményünkben tudattuk szurkolóinkkal, hogy amennyiben a Ferencváros elleni mérkőzésen tanúsított rasszista magatartás megismétlődik, a felháborító viselkedés helyszínét, a Bozsik Stadion úgynevezett Kispest szektorát a következő mérkőzésre bezárjuk. Miután ez bekövetkezett, ezúton értesítjük szurkolóinkat, hogy a szombaton, május 4-én megrendezésre kerülő Budapest Honvéd–Lombard Pápa-mérkőzésre a Kispest szektort zárt szektornak nyilvánítjuk" - olvasható a klub hétfő délelőtt kiadott közleményében.

A Kispest-szektor bérleteseinek a családi szektori egy részében biztosítanak majd helyet a Pápa elleni meccsen. „A szektor bezárását nehéz szívvel rendeljük el, de ez az első lépés a közénk nem való, gyalázatos, rasszista elemek kizárására" - zárul a közlemény.

Az MLSZ ezúttal 300 ezer forintra büntette meg a klubot, mert az április 20-án rendezett meccs 85. percében huhogást lehetett hallani. Korábban a Ferencváros elleni bajnoki miatt 400 ezres büntetést kellett befizetniük a kispestieknek, ezután adott ki közleményt a vezetőség, melyben szankciókat ígért.

Idegenben is volt már baj a honvédosokkal, Győrben például egy mellékhelyiségben tomboltak. Izrael-ellenes feliratokat helyeztek el és 428 ezer forintos kárt okoztak a berendezésben. A klub akkor azt írta, elnézést kér a nyilas söpredékért.

A csapat a hétvégén a Pécs otthonában nyert, az a bajnoki sem volt zökkenőmentes. A vendégek a 50. percben büntetőt kaptak, de az argentin Martinez és az olasz Lanzafame nem tudta eldönteni, ki végezze el a rúgást, összevesztek, végül a játékvezető kiállította a követelőző Lanzafamét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!