Cecília
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

A Barcelona is játszik Telkiben a Fradi tornáján

2013.05.08. 13:55

Rangos nemzetközi utánpótlás tornákat rendez az FTC 2013. május 11. és 19. között. Az első női u18-as megmérettetésen pályára lép az FC Barcelona (spanyol), az Amasone Asker FK (norvég), a ZNK Agram (horvát), az SK Slavia Praha (cseh), az FK Duslo Sala (szlovák) és a Ferencváros.

A férfiaknál az u16-os korosztályban az FTC vendégei az SC Braga (portugál), mint címvédő, a Slavia Praha (cseh), az FC Brugge (belga), az 1. FC Nürnberg (német) és az Újpest lesznek.

„A tavalyi, nagy sikerű pünkösdi u16-os torna megrendezése után meg sem fordult a fejünkben, hogy idén kihagyjunk egy, a fiatal játékosaink számára remek lehetőséget. Idén talán még jobb csapatok fogadták el a meghívásunkat, így színvonal emelkedésére számítok.

Igyekszünk lehetőséget biztosítani női labdarúgóinknak is a fejlődésre, így ebben az évben a Fradi hét keretein belül nekik is rendezünk egy tornát, ahol a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb klubjának csapata, az FC Barcelona is képviselteti magát. Kíváncsian várom a mérkőzéseket” – mondta Orosz Pál az FTC Zrt. vezérigazgatója.

„Sok tapasztalatot szereztünk a 2012-es pünkösdi tornán. Láthattuk, hol tartanak magasan jegyzett európai klubok az utánpótlás nevelésben, a mérkőzéseken látottakat hasznosítottuk is. Idén talán még jobb csapatokat sikerült Magyarországra csábítanunk. Nagy örömömre szolgál, hogy a portugál Braga idén is elfogadta meghívásunkat, hogy megpróbálja megvédeni tavalyi kupagyőzelmét. Természetesen azon leszünk, hogy ez ne sikerüljön nekik” – mondta Dragóner Attila az FTC utánpótlás menedzsere, aki bízik a hölgyek sikerében is.

„Komoly munkát végzünk a női labdarúgásban is, ezért bizakodom a jó szereplésben és a végső győzelemben, egy olyan mezőnyben, ahol az FC Barcelona is szerepel.”