Erhard
2 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

A FIFA aggódik a Sao Pauló-i stadionhelyzet miatt

2013.05.08. 16:20

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség aggodalmának adott hangot, mert a jelenlegi állás szerint a jövő évi világbajnokság egyik helyszíne, a Sao Pauló-i stadion nem készül el a decemberi határidőig. Annak a hat vb-stadionnak az átadására, amelyben az idei Konföderációs Kupán nem rendeznek mérkőzéseket, a FIFA decemberig adott határidőt a braziloknak, és most leszögezte: nem fogad el csúszást.

"Az érintett városok vezetői, a kormány, illetve a stadionok tulajdonosai is tisztában vannak a határidővel, tudják, hogy a FIFA nem köt kompromisszumot ebben a kérdésben, annak érdekében, hogy ne kerüljön veszélybe a labdarúgás csúcseseménye" - áll a FIFA állásfoglalásában.

A nemzetközi szövetség azért adott ki közleményt, mert a brazil média olyan értesüléseket szerzett a Sao Pauló-i stadion kivitelezőjétől, hogy a munkálatok egy-két hónapot csúszhatnak.

A FIFA az idei Konföderációs Kupa stadionjaival kapcsolatban elnézőbb, és szinte minden helyszínen elfogadott kisebb-nagyobb késlekedést. A riói Maracana Stadionban például csupán tíz napja rendezték a nyitómeccset, ráadásul úgy, hogy csupán két kapunál zajlott a beléptetés. Recifében jövő kedden, míg Brazíliavárosban négy nappal az után adják át a létesítményeket.

A Konföderációs Kupa június 15. és 30. között lesz, a mérkőzéseket Brazíliaváros, Rio de Janeiro és Recife mellett Belo Horizontében, Fortalezában és Salvadorban rendezik.