Zsófia
17 °C
21 °C

José Gomes jövőre már bajnok lenne

2013.06.04. 11:59

José Gomes, a labdarúgó OTP Bank Ligában ezüstérmes Videoton FC portugál vezetőedzője nagyon csalódott lenne, ha a következő bajnokságban nem nyerne aranyérmet a székesfehérvári gárdával.

A 42 éves szakember a klub honlapjának adott interjújában úgy fogalmazott, az Európa Liga rendkívül fontos sorozat a klub és Magyarország számára, ugyanakkor az együttesnek az NB I-es szereplésre is nagyon oda kell figyelnie, mert a bajnoki cím azt jelenti, hogy a következő szezonban már a Bajnokok Ligájában indulhat a csapat.

"Egy olyan klub, mint a Videoton FC, nem elégedhet meg a második vagy harmadik hellyel, mindig az elsőért kell harcolnia" - mondta José Gomes, aki a gárda tavaszi teljesítményét értékelve kijelentette, jó úton haladnak, s tudják, hogy a szórakoztató futball a legjobb azoknak a szurkolóknak, akik kilátogatnak a stadionba.

A portugál tréner szerint nagyon sok "kitűnően szervezett" csapat, s néhány igazán jó játékos van Magyarországon, az együttesek legnagyobb ellenfelei pedig a rossz minőségű pályák.

"Persze vannak kitűnő helyek, de nagyon sok pálya borzalmas, nehéz rajta a folyamatos játék. Márpedig ha jó focit akarsz játszani, ahhoz elengedhetetlenek a jó pályák" - mondta José Gomes, s kiemelte, fontos, hogy jobban védjék a tehetséges játékosokat, mert elsősorban ők állítják elő a minőségi futballt.

A Videoton vezetőedzője szerint lesznek távozók és érkezők is a keretben, de konkrétumokról csak egy-két hét múlva tud majd beszámolni.

Az EL első selejtezőkörének kiemeltként vág neki a Videoton, José Gomes ezzel kapcsolatban azt mondta, nem ismerik még az ellenfelüket, de bármelyik csapattal kerülnek szembe, mindenképpen győzni akarnak.

"Előfordulhat, hogy sokat kell majd utazni, de nekünk az a feladatunk, hogy mindent megtegyünk a sikerért. Ahogy tehát az EL-ben sem mondhatjuk azt, hogy esetleg azért teljesítettünk gyengébben, mert nagy távolságokat kellett megtennünk, úgy később a bajnokságban sem takarózhatunk majd azzal, hogy azért vesztettünk el egy meccset, mert az EL-re koncentráltunk."