Dömötör
-1 °C
14 °C

Időben elkészül a 2014-es futball-vb nyitómeccsének stadionja

2013.08.20. 17:12

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkára szerint biztos, hogy elkészül időben a jövő évi világbajnokság nyitómérkőzésének otthont adó Sao Pauló-i Itaquera Stadion.

„Ha a FIFA részéről volt is kétség afelől, hogy a nyitótalálkozót meg lehet majd rendezni ebben a stadionban, mára ez már a múlté" – jelentette ki sajtótájékoztatón Jérome Valcke helyszíni terepszemle után.

A létesítményt - melyben a szervezők szerint a munkálatok 86 százalékával végeztek - a FIFA-elöljáró Aldo Rebelo sportminiszterrel együtt látogatta meg. A brazil politikus elismerte, hogy voltak kétségek az határidők betartásáról, de hangsúlyozta, biztos abban, hogy a stadion időre készen lesz.

A vb mérkőzései 12 arénában zajlanak majd. Ezek közül hatot már az idei Konföderációs Kupára átadtak. A júniusi tornát Brazíliavárosban, Rio de Janeiróban, Recifében, Belo Horizontében, Fortalezában és Salvadorban bonyolították le. Hat további vb-stadionban - Sao Paulóban, Porto Alegrében, Cuiabában, Curitibában, Manausban és Natalban - az év végéig kell befejezni a munkálatokat.

A 2014-es világbajnokság nyitómérkőzése június 12-én lesz.