Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Kiss veszélyesen vezetett, Major futamot nyert

2013.09.02. 11:30

A nyári szünet után a hétvégén Csehországba, Mostba látogatott az FIA Kamion Európa-bajnokság mezőnye.

Az időmérőn Kiss Norbert Albacetével csatázott, de megvédte pozícióját, és Hahn mögött, a második helyen fejezte be a futamot. Az FIA utólag veszélyes vezetésnek minősítette Kiss védekezését, melyben kivezette a spanyolt a pályára szélére, és ezért 10 másodperces büntetést kapott.

Keményen, de szabályosan védekeztem, velem ezerszer megcsinálták ugyanezt, de sose büntettek meg senkit, engem persze rögtön.

mondta el az eset után Kiss.

A második futamon Kiss az ötödik helyről rajtolt, két kör után már harmadik volt, amikor beszúrt Vrseckynek, aki ráhúzta a kormányt, próbálta Kisst kiszorítani, de nem sikerült neki.

Ezután Kiss már az első helyért harcolt, de Frankie Vojtisek háromszor is a fűre szorította le őt, így Vrsecky végül visszaelőzött, aki viszont a célegyenes végén egy túl optimista féktávval próbálkozott, emiatt Kiss el tudott menni mindkét cseh mellett. Egy körrel később a hatalmas ütések miatt megadta magát a kormánymű, és egy balkanyarba nem tudott befordulni, az élről kellett feladnia a futamot.

Megszerezte pályafutása második futamgyőzelmét Major Benedek, az Oxxo Energy Truckrace Team 17 éves pilótája. A csapat tájékoztatása szerint a mezőny legfiatalabb versenyzője szombaton, a második futamon aratott rajt-cél győzelmet. Az első versenyen nyolcadik lett, így a fordított rajtsorrend miatt a második futamban az élről indulhatott, s egy remek rajtot követően a leintésig megőrizte pozícióját.

Major vasárnap az időmérőn kilencedik lett, majd az első futam rajtja után összeakadt Frankievel, bal hátsó defektet kapott, így célja csupán a célba érés lehetett, végül 14. helyen intette le a kockás zászló. A második futamon hatalmas csatákban egészen a 9. helyig tudott előremenni, majd megbüntettek előtte egy pilótát, így végül 8. lett.