Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Testvérek vagyunk

2013.09.03. 13:43 Módosítva: 2013-09-03 14:32:40

Teltházas stadionra és legalább egygólos hazai győzelemre számít pénteken a magyarok elleni világbajnoki selejtezőn Dumitru Dragomir, a Román Hivatásos Labdarúgó Liga (PLF) elnöke.

„Az lenne a normális, ha mi jutunk tovább, erősebb bajnokságunk van, mint Magyarországnak, jobb játékosaink, még a stadionunk is szebb és a gyep is új" - jelentette ki Dragomir. Szerinte nem hátrány, hogy a román játékosok alacsonyabbak. Miért, Hagi egy nyárfa?" - példálózott a PLF elnöke.

Úgy vélekedett, ha 200 ezer hely lenne a Nemzeti Arénában, az is megtelne pénteken, de ha a román válogatottnak nem sikerül nyernie Magyarország ellen, akkor a Törökország elleni jövő keddi meccsen szerinte félig sem fog megtelni a bukaresti stadion. Hozzátette, nem tart az esetleges incidensektől a pénteki találkozón.

Mi a magyarok testvérei vagyunk: ha évszázadokon keresztül jól megértettük egymást ebben a térségben, miért ne tudnánk kijönni egymással néhány tíz percig?" - tette hozzá.

A Prosport.ro portál kedd délelőtti tudósítása szerint még 11 ezer jegy maradt a pénteki mérkőzésre (kezdés: 20.00), és nem kétséges, hogy ezek is gazdára találnak, hiszen csaknem ugyanennyi belépő fogyott el az utóbbi 24 órában.

Piturkára panaszkodnak a románok

A csakfoci.hu-nak nyilatkozva Hajnal Tamás, a magyar válogatott csapatkapitánya azt mondta, hogy stuttgarti román excsapattársa panaszkodott a válogatottban meglévő ellentétekre. Alexandu Maxim árulkodott neki, „sok játékos nem ért egyet Piturca edzésmódszereivel, játékfelfogásával. Ők szabadabb, támadóbb focit szeretnének játszani, míg az edző korlátok közé szorítja őket (...) a keretben vannak Mutu-párti és Mutu-ellenes játékosok is."

A lap szerint a magyar szurkolóknak fenntartott ötezer jegyből csak kétezer fogyott el, de a Román Labdarúgó Szövetség úgy döntött, hogy nem adja el a román szurkolóknak ezeket a helyeket, hogy megelőzze az esetleges konfliktusokat.

A bukaresti mérkőzés meghatározó lesz a pótselejtezőt érő második hely szempontjából, Magyarország jelenleg egy ponttal előzi meg Romániát a csoportban.