Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Az UEFA két zártkapus meccsre büntette a Honvédot

2013.09.05. 12:33

Soron következő két hazai nemzetközi kupamérkőzését zárt kapuk mögött kell megrendeznie a Budapest Honvédnak az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottságának döntése értelmében. A kispesti klub honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a testület a Vojvodina ellen lejátszott Európa Liga-találkozókon a magyar szurkolók részéről tapasztalt antiszemita, rasszista megnyilvánulások miatt rótta ki a büntetést.

Az indoklás szerint a július 18-i, idegenbeli meccsen a Honvéd drukkerei homofób és antiszemita viselkedést tanúsítottak, míg egy héttel később a hazai visszavágón cigányok, cigányok rigmussal gyalázták az ellenfél drukkereit, s ezt náci karlendítéssel tetézték.

A mostani ítélet ugyan egy meccsre szól, de a Honvédnak 2008-ból volt egy felfüggesztett zártkapus büntetése, amely szintén életbe lépett. A klubnak mellékbüntetésként 50 ezer eurós pénzbírságot is fizetnie kell.

Közleményében a Honvéd leszögezi, megfontolja "milyen más, az eddigieknél lényegesen keményebb intézkedésekkel tudja meggátolni a rasszista, antiszemita, antiroma, homofób, más nemzeteket gyalázó, a magyar múlt legsötétebb szakaszát idéző megnyilvánulásokat".