Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Csernai Pált szeptember 23-án temetik

2013.09.05. 21:35

Szeptember 23-án, a Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra a 80 éves korában elhunyt Csernai Pált, a Bayern München történetének egyik legsikeresebb külföldi edzőjét.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapja szerint a római katolikus szertartás 14.15 órakor kezdődik a Makovecz-teremben.
Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség elnöke Csányi Sándor MLSZ-elnökhöz írt levelében fejezte ki együttérzését a magyar labdarúgó-társadalomnak, s az egykori kiváló játékos és edző családjának, barátainak.
A Csepel egykori, kétszeres magyar válogatott középpályása az 1956-os forradalom után a Német Szövetségi Köztársaságba emigrált, majd Svájcban szerzett edzői szakképesítést. A Bayern Münchnnél 1978 és 1983 között dolgozott vezetőedzőként, s ez idő alatt kétszer nyert bajnokságot és egyszer Német Kupát, 1982-ben pedig bejutott a BEK döntőjébe.
Később többek között a PAOK Szaloniki, a Benfica - amellyel megnyerte a portugál kupát -, a Borussia Dortmund, az Eintracht Frankfurt és a Hertha csapatát is irányította.
Elvállalta a Koreai NDK válogatottjának szövetségi kapitányi tisztét (1993-94), edzői pályafutásának utolsó állomása pedig az EMDSZ Soproni LC volt.
Csernai Pál hosszú betegség után vasárnap hunyt el.