Auguszta
-3 °C
2 °C

A japánok Zaccheronit kritizálják

2013.09.10. 12:18

A japán labdarúgó-válogatott már tavasszal kiharcolta a világbajnoki részvételt, Alberto Zaccheroni szövetségi kapitányt mégis rengeteg kritika érte az elmúlt időszakban.

Az olasz trénert elsősorban a csapat gyatra védekezése miatt bírálják Japánban, a nemzeti együttes ugyanis a nyári Konföderációs Kupa rajtja óta játszott hét meccsén összesen 19 gólt kapott. A brazíliai tornán a csoportmeccsek során a japánok a házigazdák csapatától, illetve az olasz és mexikói válogatottól is kikaptak, augusztusban pedig 4-2-es vereséget szenvedtek Uruguaytól barátságos találkozón.

"Amennyiben így játszanak, veszíteni fognak a jövőben is" - írta a japán együttesről egy helyi szakíró az uruguayiak elleni találkozót követően.

Maga a szövetségi kapitány a rengeteg kapott gól miatt nem csak a védelmet hibáztatja, úgy véli, az egész csapatának összeszedettebben kell játszania. A támadás és a védekezés helyes egyensúlyát kell megtalálnia játékosainak a pályán.

Zaccheroni a 2010-es világbajnokság után vette át a japán együttes irányítását. Azóta a távol-keleti ország válogatottja megnyerte az Ázsia bajnokságot, és könnyedén jutott ki a vb-re. Ugyanakkor a szigetországban a közvélemény és a szakma is azt várja, hogy a jövő évi világbajnokságon ne csupán a csoportkörből, hanem a kieséses szakasz első fordulójából is továbbjusson a gárda.