Viola
-6 °C
0 °C

Platini még nem gondolkodik a FIFA-elnökségen

2013.09.17. 13:18

Csak a jövő évi világbajnokság idején vagy az után dönt Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke arról, hogy pályázik-e a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöki tisztére.

"Egyelőre nem döntöttem el, mivel foglalkozom majd a jövőben, néhány hónapot adok még magamnak a gondolkodásra. A brazíliai világbajnokságon vagy az után határozok, előtte nem" - szögezte le az UEFA-elöljáró kedden, Dubrovnikban, ahol az európai szövetség tagszervezeteinek találkozójára, illetve végrehajtó bizottsági ülésére kerül sor a héten.

"Mélységesen és zsigereimben gyökerezően szeretem az UEFA-t, így szakítás lenne, ha más utat választanék, ugyanakkor a kérdés, amely rendszeresen felvetődik, legitim" - fogalmazott Platini, rögtön hozzátéve: éppen azért fontos számára a megalapozott döntéshez szükséges időt kivárni, nehogy tévedjen.

Egyébként pedig - folytatta - a FIFA elnökválasztása két év múlva esedékes, ezért önzőségnek is tűnne a részéről, ha ezt a bejelentésével már most vitatémává tenné, amikor pedig a labdarúgásban sokkal fontosabb problémákat kell megoldani.

"Összpontosítsunk tehát a valódi aktuális témákra, aztán majd a következő hónapokban lesz idő visszatérni a jövőmre" - javasolta az UEFA-t 2007 óta irányító Platini 54 tagszervezet képviselői előtt.