Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Isztambul az esélyes a 2020-as futball Eb-döntőre

2013.09.24. 09:33

A törökök pályázatát tartja esélyesnek a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság fináléjának és elődöntőinek megrendezésére az angol szövetség főtitkára. Alex Horne szerint a törökök irányában nagy a szimpátia, mivel Isztambul elveszítette a 2020-as nyári olimpiáért folyó versengést.

Hozzátette, érzi a politikát Isztambul mellett, és éppen ezért azt mondja: a törökök a fő esélyesei, hogy megrendezhessék a kontinensviadal elődöntőit és a döntőt.

A futball Eb egy-egy helyszínére harminckét ország - köztük Magyarország - pályázik. A tornára 13 ország egy-egy városában kerül sor. Az európai szövetség (UEFA) április 25-ig várja a végleges pályázatokat. A végrehajtó bizottság jövő szeptemberben dönt a rendezőkről.

A 2020-as Eb-t illetően két csomagra lehet pályázni - ezt áprilisra kell konkretizálni -: az egyik az elődöntőket és a finálét foglalja magában, míg a másik három csoportmérkőzést és egy egyenes kieséses - nyolcad- vagy negyeddöntős - összecsapást.

A pályázó országok és városok: MAGYARORSZÁG (Budapest, Puskás Ferenc Stadion), Anglia (London), Azerbajdzsán (Baku), Belgium (Brüsszel), Bulgária (Szófia), Csehország (Prága), Dánia (Koppenhága), Fehéroroszország (Minszk), Finnország (Helsinki), Franciaország (Lyon), Görögország (Athén), Hollandia (Amszterdam), Horvátország (Zágráb), Izrael (Jeruzsálem), Írország (Dublin), Kazahsztán (Asztana), Lengyelország (Varsó vagy Chorzow), Macedónia (Szkopje), Németország (München), Olaszország (Róma vagy Milánó), Oroszország (Szentpétervár), Örményország (Jereván), Portugália (Lisszabon vagy Porto), Románia (Bukarest), Skócia (Glasgow), Spanyolország (Madrid, Barcelona, Bilbao vagy Valencia), Svájc (Basel), Svédország (Solna), Szerbia (Belgrád), Törökország (Isztambul), Ukrajna (Kijev vagy Donyeck) és Wales (Cardiff)  • Vennék
  • Hírek