Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Costa eddig olyan jó, mint Messi

2013.09.25. 11:44

A címvédő FC Barcelonához hasonlóan az Atlético Madrid is hibátlan mérleggel áll a spanyol labdarúgó-bajnokságban hat mérkőzés után, s ahogy Lionel Messi, úgy a fővárosiak támadója, Diego Costa is hét gólt szerzett eddig.

A 24 éves brazil csatárt Diego Simeone, az Atlético vezetőedzője is méltatta a csapat kedd éjszakai, Osasuna elleni meccse után, melyet éppen Costa duplájával nyert meg 2-1-re az együttes. Az edző szerint a támadóban megvan a tehetség ahhoz, hogy olyan magasra jusson, amilyen magasra csak akar.

"Nagyon sokat fejlődött, mióta visszatért hozzánk, s már most sok mindent elért, de úgy

, tud még fejlődni - mondta az argentin edző a kétszeres brazil válogatott játékosról. - Bízom benne, hogy ő is ezt akarja, már csak azért is, mert okos, ambiciózus futballista."

A brazil-spanyol kettős állampolgárságú labdarúgót 2007-ben a portugál Bragától szerződtette a madridi klub, mely azt követően a Celta Vigónak, az Albacetének, Real Valladolidnak és a Rayo Vallecanónak is kölcsönadta. Utóbbi együttesben 16 bajnoki mérkőzésen 10 gólt szerzett a 2011/2012-es szezon második felében. Costa a legutóbbi idényben már az Atléticónál futballozott, s a Király Kupában nyolc meccsen nyolc gólig jutott, s többek között a Real Madrid elleni döntőben (2-1) is betalált.

A magas, erős testfelépítésű, rendkívül agresszív játékstílusú csatár a mostani szezonra vált csapata első számú támadójává, miután Radamel Falcao a nyáron a Monacóhoz szerződött. Costát is többen vitték volna, a leginkább a Liverpool akarta megszerezni. Az angolok 25 millió eurót kínáltak érte, s megháromszorozták volna madridi fizetését, ő mégis három évvel meghosszabbította szerződését az Atléticóval, amely duplájára emelte az eddigi bérét.