Zelma, Rajmund
-1 °C
5 °C
Index - In English In English Eng

Jövőre Pécsre jön a West Ham

2013.10.29. 13:18

Jövő nyáron a West Ham United labdarúgócsapata Pécsre érkezhet egy jótékonysági mérkőzés keretében. A PMFC-MATIAS és a pécsi székhelyű Szemem Fénye Alapítvány között az elmúlt időszakban intenzív kapcsolat alakult ki, amely november 9-től, a Diósgyőr elleni mérkőzéstől kezdve tovább szélesedik, ugyanis a Dóri Ház logója rákerül az NB I-es labdarúgócsapat mezére - hangzott el az együttműködésről szóló keddi sajtótájékoztatón.

 

Ennek kapcsán a klub szeretné megszervezni a Premier League-ben szereplő West Ham United jótékony célú pécsi vendégjátékát, mivel a londoni csapat ugyanúgy hospice házat támogat, mint a PMFC-MATIAS.

A Szemem Fénye Alapítvány három esztendeje működteti a Dóri Házat, amely Magyarország első gyermek hospice háza. Gyura Barbara, az alapítvány elnöke elmondta, hogy a 2010-ben létrehozott és gyógyíthatatlan gyermekeket fogadó Dóri Ház nem elfekvő intézet, nem szomorú ház, hanem az életigenlés háza, amelynek közösségteremtő ereje van. A sajtótájékoztató végén Gyura Barbara és Halász Gábor klubigazgató írta alá az együttműködésről szóló szerződést.