Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

A Kaposvár a Videotont is megviccelte

2013.11.02. 18:23

A bajnoki utolsó Kaposvár idei első hazai sikerét megszerezve, meglepetésre 1-0-ra legyőzte az első Videotont a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának szombati játéknapján.

Az első félidő sok küzdelmet és kevés játékot hozott, a vendégek mindössze Nikolics fejesével veszélyeztettek, a kaposvári együttes pedig lelkesen, harcosan futballozott.

A szünet után a fehérváriak birtokolták többet a labdát, a vezető gólt azonban a házigazda szerezte meg a 69. percben: Waltner büntetőből talált a hálóba. A jól küzdő Kaposvár a folytatásban sikerrel őrizte meg előnyét, így első hazai győzelmét ünnepelhette az idei szezonban.  A Rákóczi először fejezett be mérkőzést kapott gól nélkül az idényben, a Videoton pedig egymást követő 26 bajnoki összecsapás után nem talált be ellenfele kapujába. Prukner László együttese a forduló nagy meglepetését szolgáltatva, megérdemelten nyert az éllovas ellen.

A hétközi Magyar Kupa-meccset követően ismét kiegyenlített csatát hozott a két csapat összecsapása. Az első félidőben jól zártak a védelmek. A fordulás után a pécsiek szereztek vezetést, a hazaiak pedig a folytatásban képtelenek voltak feltörni a vendégek védelmét. Az erőtlen akciókban nem volt gólveszély, a pécsiek pedig az előnyük birtokában ügyesen tartották a labdát, és megérdemelten távoztak három ponttal.

OTP Bank Liga, 13. forduló

Kaposvári Rákóczi FC - Videoton FC 1-0 (0-0)

Kaposvár, 2000 néző. v: Németh Á.

Gólszerző: Waltner (69., 11-esből)

Sárga lap: Waltner (84.), Posza (93.), illetve Nikolics (62.), Szolnoki (68.), Caneira (83.), Stopira (91.)

Kaposvár:  Posza - Földes, Kovács O., Petrache, Zámbó - Coroian, Thiam - Haruna (Babic, 80.), Balázs B., Bőle (Pavlovic, 92.)  - Waltner (Luka, 87.)

Videoton:  Calatayud - Szolnoki (Gyurcsó, 81.), Tar, Caneira, Stopira - Kovács I. (Alvarez, 83.), Sándor Gy., V. Gomes, Nildo (Kleinheisler, 83.) - Zé Luis, Nikolics

Mezőkövesd Zsóry FC - Pécsi MFC 0-1 (0-0)

Mezőkövesd 2800 néző. v: Bognár T.

Gólszerző: Fodor (54.)

Sárga lap: Gévay (29.), Harsányi (45.), Szalai (66.), Balajti (72.), illetve Grumics (45.), Mohl (83.)

Mezőkövesd:  Horváth - Búrány (Dobos 64.), Szalai, Hegedűs D., Gévay - Kiss M. (Bogdány, 80.), Bognár (Olasz D., 69.), Pilibaitis, Harsányi - Menougong, Balajti

Pécs: Dibusz - Fodor, Romic, Balogh B., Uzoma - Márkvárt (Frölich, 80.), Koller, Horváth A. (Kővári, 90.), Mohl, Szatmári - Grumics (Wittrédi, 90.)