Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

A FIFA garantálja a ghánaiak biztonságát

2013.11.11. 21:43

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) arról biztosította a ghánaiak küldöttségét, hogy a biztonsága garantálva lesz jövő hét kedden a kairói világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

„Az egyiptomi belügyminisztérium biztonsági garanciája és biztonsági terve mindenben megfelel a FIFA előírásainak. A biztonsági terv teljesen kidolgozott védelmet biztosít mindkét csapat és a FIFA képviselői számára is megérkezéstől az elutazásig” – mondta Jerome Valcke FIFA-főtitkár.

A ghánaiak korábban levélben kérték a FIFA-t, hogy tekintettel az egyiptomi zavargásokra, módosítsa a mérkőzés helyszínét, de a világszövetség elégedett volt az egyiptomiak biztonsági elképzeléseivel, illetékes testülete pedig úgy döntött, hogy az eredeti terveknek megfelelően sor kerülhet Kairóban az összecsapásra. Ezt követően Elvis Afriyie Ankrah ghánai sportminiszter egyeztetést kért a FIFA-tól és biztonsági garanciákat várt, hogy sem a ghánai játékosoknak, sem a szakmai stábnak nem esik baja a Egyiptomban.

A párharc győztese kijut a 2014-es brazíliai világbajnokságra. Az első, Ghánában rendezett találkozón a hazaiak 6-1-es győzelmet arattak, így a visszavágó formalitásnak tűnik.