Gerzson
-3 °C
3 °C
Kékesi Márton
ma 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

Újabb két védője sérült meg a Dortmundnak

2013.11.20. 18:15 Módosítva: 2013-11-20 18:16:35

Neven Subotic után a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának két másik alapembere is megsérült a védelemből, így Matts Hummels és Marcel Schmelzer sem játszat szombaton a Bayern München elleni német bajnoki rangadón.


    A két hátvéd egyaránt kedden, a német válogatott angolok elleni, 1-0-ra megnyert barátságos mérkőzésén szenvedett sérülést. Hummelsnek a jobb sarkában elszakadtak a szalagok, s idén már nem is léphet pályára, míg Schmelzernek a jobb vádlijával vannak problémák, előreláthatólag három hétig nem lesz bevethető. Subotic, a csapat szerb hátvédje másfél hete, a Wolfsburg elleni bajnoki találkozón szenvedett keresztszalag-szakadást, rá a mostani szezonban már nem számíthat együttese.
    A bajnokságban a listavezető Bayern mögött négypontos lemaradással második dortmundiak számára nagyon rosszkor jött Hummelsék kidőlése, és nem csupán a Bayern elleni rangadó miatt: a Bajnokok Ligájában ugyanis csoportjában jelenleg csak harmadik az együttes, s a jövő héten sorsdöntő meccset vív majd a második Napolival.