Auguszta
-4 °C
2 °C

Már füvesítik a DVSC-stadiont

2013.11.21. 16:30

Csütörtökön megkezdődött a debreceni Nagyerdei Stadionban a gyepszőnyeg terítése, a létesítmény így gyepszőnyeggel, fedett lelátókkal várja a telet, írja az MTI.
 

A gyepszőnyeg terítése szombaton fejeződik be, az új debreceni stadion játéktere már a nemzetközi élvonalhoz fog tartozni - hangzott el a létesítmény bejárásán, amelyen részt vett Kósa Lajos polgármester, Szima Gábor, a DVSC és Deutsch Tamás, az MTK elnöke, továbbá a debreceni klub vezetői, edzői, játékosai és helyi politikusok is.
A pálya a legkorszerűbb: alatta csapadékvíz-elvezető és öntözőrendszer, elektromos pályafűtés van, a külön futballcélra termesztett gyepet pedig többkomponensű hordórétegen fektették le.
Az Apostagon nemesített fű erősebb gyökérzetű és a fűszálak is jobban bírják az intenzív igénybevételt, de az altalajban műanyag gyökér-erősítő is biztosítja azt, hogy még nedves talajon se fordulhassanak ki meccs közben nagyobb gyeptéglák.
A kivitelező jelezte, hogy mind pénzügyileg, mind műszakilag minden a tervezett ütemterv szerint halad, a stadion készültségi foka jelenleg csaknem 70 százalékos, az alvállalkozókat kifizették és még idén befejezik a tető befedését is. Az ablakok már a helyükön vannak, így télen a belsőépítészeti munkákkal és a belső terek műszaki kivitelezésével folytatódik az építkezés.