Auguszta
4 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Folytatódik a Sao Pauló-i stadion építése

2013.12.02. 15:27

Háromnapos szünet után folytatódik a jövő évi labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésének otthont adó Sao Pauló-i Itaquerao Stadion építése, miután szerdán leszakadt a tetőszerkezet egy darabja, s a balesetben két ember életét vesztette.

A brazil munkaügyi minisztérium csütörtökön állította le a kilenc darut, hogy az építő Odebrecht cég dokumentumokkal igazolja: a gépeket szabályszerűen karbantartotta, a biztonsági előírásokat betartotta, a gépkezelők és munkások pedig megfelelő minősítéssel rendelkeznek. A munkások hétfőn léptek be ismét az arénába, és először közösen imádkoztak az áldozatokért és hozzátartozóikért.

A baleset során a daru leszakadása miatt egy hatalmas fémdarab zuhant a lelátóra, s a nézőtér mellett az arénán végigfutó LED-kivetítő is megsérült. A hatósági vizsgálat eredményét kedden vagy szerdán hozzák nyilvánosságra.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) végrehajtó bizottságának belga tagja, Michel D'Hooghe csütörtökön úgy nyilatkozott: kétséges, hogy az Itaqueraóban rendezik meg a vb-nyitányt június 12-én. A brazíliai világbajnokság szervezői hosszú ideje versenyt futnak az idővel, hogy valamennyi stadion készen álljon a FIFA által megadott, december végi határidőre. A 12-ből az Itaquerao mellett további öt aréna nem készült még el.