Vendel
6 °C
20 °C

Miriuta a kolozsvári CFR edzője

2013.12.23. 16:49

A román élvonalban játszó CFR Cluj vezetőedzőjének nevezték ki Miriuta László (Vasile Miriuta) korábbi magyar válogatott labdarúgót, írja az MTI.

Miriuta Petre Grigorast váltja a kispadon, akivel a rossz őszi idény után szerződést bontott a klubtulajdonos Pászkány Árpád. "Olyan edzőt kerestünk, aki a fiatalabb generációhoz tartozik, és ki van éhezve a sikerre" - mondta a Dolce Sport tévécsatornának Pászkány. Azt várják, hogy a csapat javítson az idény második felében, és küzdje fel magát a bajnokság negyedik helyére.

A CFR jelenleg hetedik, leszakadva az élmezőnytől. Miriuta az idény kezdete óta a Ceahlaul Piatra Neamt csapatát edzette, amely az előző bajnokságban a bennmaradásért küzdött, a mostaniban pedig csaknem beérte a CFR-t.

Miriuta a szülővárosában, Nagybányán kezdte pályafutását, 1991-ben a Dinamo Bucurestiben és a Gloria Bistritában is megfordult. Onnan került 1992-ben Magyarországra, a Győrben, a Videotonban és a Ferencvárosban is játszott. 1998-tól Németországban folytatta - előbb az Energie Cottbusban, majd a Duisburgban -, 2003-ban pedig visszatért Győrbe, aztán 2004-ben a Honvéd játékosaként vonult vissza.

Megszerezte a magyar állampolgárságot, és a válogatottban kilenc mérkőzésen lépett pályára. Edzői pályafutását a német Energie Cottbus második csapatánál kezdte 2011-ben.