Antal, Anett
16 °C
23 °C

Orbán és Csányi is köszöntötte Kovács Ferencet

2014.01.07. 17:15

Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke is köszöntötte a 80. születésnapját kedden ünneplő Kovács Ferencet a szövetség székházában tartott keddi ünnepségen.

Kovács Ferenc játékosként olimpiai bronzérmet nyert, korábban szövetségi kapitány is volt, jelenleg pedig a Videoton FC tiszteletbeli elnöke. Kovács Ferenc az egyetlen magyar, aki futballistaként és szakvezetőként is nemzetközi kupadöntőben szerepelhetett magyar csapattal (1964-ben az MTK-val a Kupagyőztesek Európa Kupájában, illetve 1985-ben a Videotonnal az UEFA-kupában).

Csányi Sándor köszöntőjében felidézte Kovács Ferenc pályafutásának állomásait, az 1960-ban, Rómában olimpiai bronzérmet is hozó sikeres játékoskarrierjétől kezdve első edzői eredményein, valamint a Videoton 1984-1985-ös UEFA Kupa-menetelésén át a válogatottnál betöltött pozíciójáig. Az elnök a szövetség nevében ajándékot adott át az ünnepeltnek.

Az ünnepségen az MLSZ részéről jelen volt még Vági Márton főtitkár, Berzi Sándor alelnök, Dunai Antal és Mészöly Kálmán tanácsadó, Nyilasi Tibor sportigazgató, valamint megjelent több korábbi kiváló labdarúgó, mások mellett Disztl Péter, Zombori Sándor, Szabó József és Karsai László – írja az mlsz.hu.