Ambrus
-1 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Egy hét múlva börtönre ítélhetik Riberyt

2014.01.23. 20:33

Várhatóan jövő csütörtökre születik meg az ítélet Franck Ribérynek és Karim Benzemának, a francia labdarúgó-válogatott két játékosának bírósági perében, amely 2010-ben nyilvánosságra került szexbotrányuk miatt indult.

    A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München, illetve a Real Madrid légiósa a csütörtöki tárgyalási napon nem jelent meg a párizsi ítélőszék előtt, mint ahogy a prostituált Zahia Dehar sem. A futballisták akár hároméves börtönbüntetést is kaphatnak, ha bűnösnek találják őket.
    A szexbotrány 2010 elején robbant ki, amikor Dehar nyilvánosságra hozta, hogy 2009-ben - amikor még csak 17 éves volt - a nemzeti csapat több labdarúgója is fizetett neki szexuális szolgáltatásért egy müncheni hotelben. A lány később jelezte, hogy a játékosok nem voltak tisztában az életkorával. Az ügyben a rendőrség akkor kihallgatta és ideiglenesen őrizetbe vette Ribéryt és Benzemát; előbbi elismerte az aktust, ugyanakkor közölte, nem tudott a lány koráról, Benzema pedig az együttlétet is tagadta, írta az MTI.