Anelka maradna Angliában

2014.01.27. 19:27

Botrányai ellenére továbbra is Angliában képzeli el pályafutását Nicolas Anelka, a West Bromwich Albion labdarúgócsapatának francia támadója.

    A csatárral szemben múlt héten indított eljárást az angol szövetség (FA) egy állítólagos antiszemita kézmozdulat miatt, amelyért legalább öt mérkőzésére szóló eltiltásra számíthat.
    Anelka hétfőn a Twitteren jelentette be, nem szeretne távozni a szigetországból, ahol jól érzi magát, és minden erejével azon fog dolgozni, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa a birminghami alakulatban.
    A Gera Zoltánt is foglalkoztató londoni klub főszponzora, a Zoopla nevű brit ingatlanügyi portál múlt hétfőn jelentette be, hogy az ominózus kézmozdulat miatt az idény végén, májusban beszünteti a Premier League-ben jelenleg 13. helyezett WBA támogatását.   
    Anelka december 28-án, a West Ham United ellen szerzett első gólja után tett olyan kézmozdulatot, melyet Dieudonné M'bala M'bala ismert francia komikus szokott, akinek többször is meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással antiszemita megnyilvánulásai miatt. Valérie Fourneyron francia sportminiszter provokációnak nevezte a "fordított náci tisztelgésként" is értelmezett mozdulatot.
    Az Európa-bajnok Anelka - aki többek között játszott a Real Madridban, a Chelsea-ben és a PSG-ben is - igyekezett kisebbíteni gesztusa súlyát, és december végén a Twitteren azt írta: "a kézmozdulat egy különleges tisztelgés barátom, Dieudonné előtt". (MTI)  • Hírek
  • Hírek