Szabina
-2 °C
15 °C

Így szabadult el a pokol Csányon

2014.02.20. 11:02

Garázdaság miatt vádat emelt a Hatvani Járási Ügyészség a csányi focicsapat több tagjával szemben. Az ügyészség szerint  2012 november 4-én a Csány–Ecséd-mérkőzés utolsó perceiben a vesztésre álló hazai csapat játékosai rátámadtak a bíróra, leköpték és összerugdosták a a nézők szeme láttára. A megyei II. osztályú bajnokságában játszott meccs második félidejének 88. percében az ecsédiek már 5-1-re vezettek, amikor a játékvezető a vendégcsapat javára szabadrúgást ítélt.

A bírói döntést a hazai játékosok nem akarták elfogadni, tiltakoztak, szitkozódtak. A sorfal felállítása közben az elsőrendű vádlott, a 10-es számú mezben, meglökte a játékvezetőt, és az arcába köpött. A bíró kiállította, erre a 8-as mezben futballozó H. György másodrendű vádlott hátulról a játékvezető lába közé rúgott. Őt is kiállították.

Ekkor érkezett a harmadrendű vádlott, aki a két kiállítás miatt magából kikelve, fenyegetően kiabálva a játékvezető felé indult. Az újabb fizikai atrocitást a rendezők akadályozták meg. A játékvezető a játékosok magatartása miatt lefújta a mérkőzést. Amikor már az öltözőbe vonultak, a másodrendű vádlott oldalról még vesetájékon rúgta a bírót.

A Hatvani Járási Ügyészség csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja a labdarúgókat, akikkel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza.