Erzsébet
1 °C
4 °C

A Juve-edző nekiment az olasz futballkapitánynak

2014.03.03. 13:25

Antonio Conte, az olasz bajnokságot vezető Juventus edzője élesen kritizálta Cesare Prandellit, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, amiért behívta keretébe Giorgio Chiellinit. Az olasz válogatott szerdán a világbajnoki címvédő spanyolokkal játszik majd felkészülési meccset, melyre az olasz szakvezető összesen hét Juve-játékost válogatott be. Chiellini meghívója azért váltott ki feszültséget Torinóban, mert a klubjában és a válogatottban is alapembernek számító hátvéd hosszú ideje nem játszott vádlisérülés miatt, s a Juventusnál azt tervezték, hogy ezen a héten fejezik majd be rehabilitációs kezeléseit.

„Három hete nem játszott, s csak múlt hét pénteken edzett újra együtt a csapattal. A Milan elleni meccsre beneveztem, de eszembe sem volt pályára küldeni, csak nagy vész esetén állt volna be”" - mondta dühösen Conte, aki jelezte, elvárta volna Prandellitől, hogy döntése előtt legalább felhívja őt és megkérdezze, Chiellini hogy van.

„Nem tetszik, sőt kifejezetten zavar ez a lépés, különösen annak fényében, hogy tőlünk mindig azt kérik, működjünk együtt a válogatottal, amit meg is teszünk” - méltatlankodott Conte.

Az olasz válogatottba Chiellini mellett Gianluigi Buffon, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Claudio Marchisio, Andrea Pirlo és Dani Osvaldo kapott meghívót a Juventusból.