Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A stadionba sem mehet be a játékost lefejelő Newcastle-edző

2014.03.11. 17:11

Hét mérkőzésre szóló eltiltással büntette az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) Alan Pardew-t, a Newcastle United vezetőedzőjét, amiért csapata március elsejei bajnoki mérkőzésén lefejelte a rivális Hull City egyik játékosát.

Az 52 éves edző az első három meccsen a stadionba sem mehet be, a következő négyen pedig csak a lelátóról figyelheti csapatát. Mellékbüntetésként 60 ezer fontos (körülbelül 22,2 millió forintos) bírságot is kapott, írja az MTI.

Az incidens a 72. percben történt: az ír válogatott David Meyler gyorsan el akart végezni egy bedobást, és igyekezetében félrelökte az oldalvonal mellett álló trénert, aki válaszul lefejelte őt. A szakembert az eset után azonnal a lelátóra száműzte Kevin Friend játékvezető, a futballista pedig sárga lapot kapott.

A Newcastle vezetősége már másnap százezer fontos (körülbelül 37 millió forintos) bírságot szabott ki a trénerre, közleményében pedig úgy fogalmazott: csalódott Pardew viselkedése miatt, a szakember magatartása elfogadhatatlan, nem ezt várják a Newcastle United vezetőedzőjétől.

Pardew a meccs után bocsánatot kért megmozdulásáért, azt mondta, hogy nagyon sajnálja a történteket. A mérkőzést egyébként a vendég Newcastle United nyerte 4-1-re.