Judit
3 °C
7 °C

A drukkereknek nem tetszik a manausi stadion

2014.03.11. 14:01

A szurkolókat nem nyűgözte le a vasárnap átadott manausi Amazónia Stadion, a nyári labdarúgó-világbajnokság egyik helyszíne, melyben több hiányossággal is szembesültek az első hivatalos meccsen.

A 44 ezer néző befogadására alkalmas arénában csaknem 20 ezren tekintették meg a Nacional-Remo regionális bajnoki találkozót, s többen keserű tapasztalatokkal távoztak. A problémák között a szurkolók megemlítették, hogy több mellékhelyiség félkész állapotban van, a büfénél nagyon hosszú sor alakul ki, s a tetőszerkezet egyes részein lyukak tátonganak. Mindezek mellett egyes szurkolóknak olyan helyre szólt a jegyük, amely nem is létezett.

A helyi szervezők elismerték, hogy akadnak még problémák, és ígéretet tettek arra, hogy a következő tesztmérkőzésre ezeket igyekeznek megoldani.

Manausban négy világbajnoki meccset rendeznek majd, köztük az Anglia-Olaszország és az Egyesült Államok-Portugália összecsapást. Az Amazónia Stadion a kilencedik átadott vb-aréna. Hármat ugyanakkor még mindig nem fejeztek be, így a június 12-i nyitómérkőzésnek is helyet adó Sao Pauló-i létesítményt sem.