Ödön
1 °C
11 °C

Romario és Ronaldo összeveszett

2014.03.18. 12:18

A brazil futball két korábbi csillaga, Romario és Ronaldo ismét összeszólalkozott egymással, miután előbbi keményen bírálta volt világbajnok csapattársát egy - szerinte - be nem tartott ígérete miatt. Az 1994-es vb-győztes csapat sztárja, Romario azt kérte számon a 2002-es vb gólkirályán, hogy hiába ígért ingyenjegyeket a nyári brazíliai labdarúgó-világbajnokságra a fogyatékkal élők számára, abból semmi nem lett. Állítását egy fotóval támasztotta alá, mely még 2011-ben készült azon a rendezvényen, melyen mindketten jelen voltak, s Ronaldo bejelentette az ingyenjegyeket.

Ronaldo, aki tagja a szervezőbizottságnak, válaszul kijelentette, hogy a brazil szövetség ígért 32 ezer belépőt, nem ő, s mivel nem tagja a szövetségnek, nem is rajta múlt annak teljesítése. A képre utalva megjegyezte: azért volt ott a rendezvényen - akárcsak Romario -, hogy támogassa a kezdeményezést.

"Nagyon elgondolkodtató, hogy Romario megint olyan dolgot kér rajtam számon a nyilvánosság előtt, melynek teljesítése nem tőlem függ" - kommentálta közleményben Romario támadását Ronaldo. - "A képviselő úrnak inkább azzal kellene foglalkoznia, hogy kiálljon az emberek és az intézmények jogaiért. Mindenki jobban járna."

A 37 éves, kétszeres világbajnok Ronaldo ugyanakkor hozzátette, őt is zavarja az ingyenjegyek elmaradása, és támogatja Romariót abban, hogy kiderítse, mi történt. Ha viszont legközelebb szüksége lenne Romariónak a segítségére - folytatta -, akkor egy kicsit legyen finomabb. Az 1994-es vb legjobb játékosának választott Romario, akinek az egyik gyermeke fogyatékkal él, parlamenti képviselővé válása óta küzd a fogyatékosokért.