Valér
-1 °C
0 °C

Rijkaard nem lesz többé edző

2014.03.19. 15:18

Frank Rijkaard, a holland labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, és az FC Barcelona volt vezetőedzője nem tervezi, hogy újra edzőként dolgozzon. A Voetbal International című holland magazinnak adott interjúban az 51 éves szakember - aki legutóbb, tavaly januárig a szaúdi válogatottat irányította - elmondta, a dolgok jelenlegi állása szerint nem valószínű, hogy újra leüljön a kispadra, mert már nem vágyik rá.

"Hálás vagyok azért, amit a futballban elértem, de most már más dolgok foglalkoztatnak. Szívesen járok meccsekre és szeretek utána beszélgetni róluk" - mondta a volt kiváló futballista.

Rijkaard játékosként és edzőként is komoly sikereket ért el. Egyik meghatározó alakja volt az 1988-ban Európa-bajnok holland válogatottnak éppúgy, mint az 1980-as évek végén, s az 1990-es évek elején sikereket halmozó AC Milannak, de az Ajax Amsterdammal is nyert Bajnokok Ligáját és Kupagyőztesek Európa Kupáját is.

Edzőként rögtön a holland válogatott élén kezdett, és lett harmadik a csapattal a 2000-es Eb-n, klubedzőként pedig az FC Barcelonával érte el legnagyobb sikereit, spanyol bajnokságot és kupát kétszer, míg BL-t egyszer nyert.